Home » В сряда става страшно! Синоптик от НИМХ към БАН обясни какво ще е времето.Не сме виждали такъв сняг от години!

В сряда става страшно! Синоптик от НИМХ към БАН обясни какво ще е времето.Не сме виждали такъв сняг от години!

100010802Действително започва промяна на времето с пренос на по-студени въздушни маси от север. Дъждът ще започне да преминава в сняг. Валежите ще започнат най-напред в южна България. Това заяви в ефира на Нова телевизия синоптикът от НИМХ БАН Красимир Стоев.

„През следващото денонощие валежите ще се активизират, над много места в страната ще вали сняг. Продължава да застудява и утре, средата на седмицата ще е доста студена. Този следобед столицата няма да побелее, но утре сутринта вече ще е бяла. Очакваме тънка и неравномерна снежна покривка между 5-10 сантиметра. В планинските райони са възможни между 15-17 сантиметра, която за това време от годината не е виждано от години“, призна синоптикът.

„През следващите дни ще се задържи студът. По-чувствително ще усетим повишението на температурите, когато ще попаднем под влиянието на нов средиземноморски циклон, който носи малко по-топло време“, смята Стоев.

„Действително в сряда ще е доста по-студено за този период на годината. Не е нещо, което не се е случвало все пак. Температурите се понижават с повече от 10 градуса. В неделя ще започнат нови валежи, те ще са по-скоро от дъжд“, призна той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*