Home » След като прочетете ТОВА, ще спрете да използвате клечки за уши- вижте до какви тежки последици води този вреден навик!

След като прочетете ТОВА, ще спрете да използвате клечки за уши- вижте до какви тежки последици води този вреден навик!

100011280
Почистването на ушната кал с клечки за уши отдавна се приема за нещо напълно естествено. Мода или просто добра реклама на пазара, те са неизменна част от козметичния антураж на всеки.
Много доктори обаче, съветват ушите не просто да не се почистват  с клечки за уши, а въобще да не се почистват с никакъв продукт, освен измиване по време на баня и подсушаване след това.
При проведено проучване се установява, че хора, които редовно почистват ушите си с клечки за уши произвеждат много повече ушна кал от тези, които само измиват и подсушават ушите.
Медицината днес съветва хора да спрат да почистват ушната кал с клечки. Ушната кал е там, за да предпазва от бактерии, идващи отвън. Разбира се, прекалено многото й натрупване също може да доведе до проблеми, които трябва да се решат от лекарите.

При повечето от нас премахването на голямото количество обаче се редуцира по естествен път чрез процеси като дъвчене и говорене.

Използването на клечки за уши може да доведе до сериозни усложнения, както и да натика калта по-навътре в ушния канал, където тя може да причини намаляване на слуха и развитие на инфекции

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*