Home » Гара в Япония работи, за да превози само ЕДИН пътник! Тази история, взриви социалните мрежи!

Гара в Япония работи, за да превози само ЕДИН пътник! Тази история, взриви социалните мрежи!

10001126Гара в Япония работи, за да превози само един пътник…Кана Харада е момиче, което живее в Ширатаки – квартал с едва 36 жители в Хокайдо, Япония.

Всеки ден Кана хваща влак до най-близката до дома си гимназия. С него пътува 35 минути. Удивителното в тази иначе обикновена история, е че тя е единственият човек, който пътува с този влак.

Япония е поддържала жп гарата в квартала на Кана, отворена само заради нея вече три години. Влакът прави два курса – един за да отиде Кана на училище и един – за да се върне у дома. Снегът се разчиства от релсите всяка зима. Когато момичето се дипломира, гарата затваря.

Гарата е изградена от местните жители на квартала през 1955 г. , за да могат да използват жп транспорта да водят децата си на училище.

Историята с поддържането на гарата само заради един човек взриви социалните мрежи преди време, като ни припомни, че има и такива страни по света, където държавната власт работи в услуга на човека и обгрижва всеки един гражданин, каквото и да й струва това.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*